ႀကက္ဟင္းခါးသီး
ကက္ဟင္းခါးသီးအရည္က ပန္ကရိယကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္
ေကာ္လိုရာဒိုကင္ဆာေလ့လာေရးတကၠသိုလ္မွ
ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအရည္က ပန္ကရိယင္ဆာဆဲလ္မ်ားအား ေသဆံုး
သြားေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။ လြန္ခဲ့ေသာ သံုးႏွစ္ခန္႕ ကလည္း ေလ့လာသူမ်ားက
ၾကက္ဟင္းခါးသီးထြက္ကုန္မ်ားက ရင္သားကင္ဆာအေပၚ
ေကာင္းက်ိဳးသက္ေရာက္ပံုမ်ားအား ျပသခဲ့သည္။ ယခုေလ့လာမႈအား ေကာ္လိုရာဒို
တကၠသိုလ္မွ ကင္ဆာကာကြယ္ေရးႏွင့္ ထိန္းခ်ဳပ္ေရးဌာန ႏွင့္ Skaggs
ေဆး၀ါးကၽြမ္းက်င္မႈ သိပၸံမွ ပါေမာကၡ Rajesh Agerwal က
လုပ္ေဆာင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ထို႕ျပင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအား အိႏၵိယႏွင့္ တရုတ္
ရိုးရာ ေဆးက်မ္းမ်ား၌ အမ်ိဳးအစား (၂) ဆီးခ်ိဳကုသရာ၌ အသံုးျပဳခဲ့သည္မွာ
ရာစုႏွစ္ေပါင္း မ်ားစြာ ၾကာျပီျဖစ္သည္။ Agarwal က ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ပန္ကရိယ
ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၏ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို ေျပာင္းလဲသြားေစရံုသာမက ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား
စြမ္းအင္ရရွိမႈ နည္းေစေသာ အင္ဇိုင္းတစ္မ်ိဳးကို လႈံ႕ေဆာ္ေပးသည့္အျပင္
ပန္ကရိယဆဲလ္မ်ားမွ အင္ဆူလင္ထုတ္မႈအား လည္း မွန္ကန္ေစသည္။ ၾကြက္မ်ားတြင္
စမ္းသပ္ခဲ့ရာ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အရည္တိုက္ေကၽြးထားေသာ ၾကြက္မ်ားတြင္
ပန္ကရိယကင္ဆာျဖစ္ပြား ...ႏိုင္ေခ် ၆၀%ခန္႕ ပိုနည္းေၾကာင္း သိရသည္။
No comments:
Post a Comment